Koliko se sjećam EQ Worry (tvorac airia) je jednom rekao airio koristi svega par postotaka CPU-a (čak i vrlo starih). E sada, ovo da snižava kvalitetu veze mi je prvi glas. Mogu samo reći da dosada NIKAD nisam doživio nešto slično a da bih pomislio da je povezano sa airiom, što se veze tiče je li. Mislim da čak jedna 'humanoidna' (jbt riječ) konekcija troši više prometa nego airio iz razloga što se većina prometa u airiu odvija lokalno: host<->airio (ne koristi se net) a ne airio<->lfsw npr.
Doduše nisam siguran u ovo, samo mi se čini logično.
A što se kontrole kvačila tiče ovo je uber jednostavno pod uvjetom da airio ostane. Jednostavno ubaciš pravilo da je auto-cl obavezan u airio i onda nema veze kako tko mijenja brzine. Npr recimo da netko baš želi stisnut button clutch za promjenu brzine (ili iz bilo kojeg drugog razloga): prvo će mu auto-cl promijeniti brzinu a onda slijedi i button. Samo je sporije, teže, spojka se grije bezveze, itd. Na kraju auto-cl diktira brzinu promijene ako je uključen a sve ostalo dodatno što se koristi samo odmaže. Zato sam prije rekao da je AC jedini pouzdan anti-cheat. Nije baš anti ali nema se koristi od cheata
Ovo što je Danijel spomenuo za player flags u slučaju da se odustane od airia. Pitao bih ja njega kada se generira informacija tko što koristi. Na početku/kraju ili možda u slučaju promjene. Npr netko koristi BC pa prije kraja prebaci u AC i flag pokaže AC? Ili na početku, svejedno.
Ako pak pokaže SVE flagove koje su se koristile za svakoga pojedinačno to definitivno nije dobro. Npr ja: AC, ali pritisnem button za start = AC,BC flags.
Zato mislim da je najbolje žrtvovati 1-2% CPU-a + airio pa ko živ ko mrtav
P.S. Bemti trebat ću šalić za sva ta pravila :noob: