Dobar start, no svejedno, samo je 380 metara trebalo da Milan izadje iz zavjetrine u napad, naravno na vanjsku, a posto je ostalo jos nekih 220 metara do ulaza u krivinu on je uspio samo na vanjskoj da poravna, no naravno imat ce sada zalet za sljedeci pravac, koji ce ocigledno da bude dulji od 600 metara. Odlucujem da odmah branim prvu onu flatout krivinu unutarnju i bjezim mu sa zavjetrinom lijevo odmah, prije nego sto i znamo vec smo tamo i pokusavam da se prestrojim da branim unutarnju za sljedecu, no posto idemo ja 300, a on 315 km/h, ovo se cini sa izuzetno blagim pomakom i uspijevam da odbranim samo srednju liniju dakle, a njemu ostaje unutarnja i dalje, no dosta uza sada. (Mora se spomenuti da hvala Bogu ostecenja nisu toliko izmodelirana, jer bi tu ostali ja bez gume, on bez krila).
Ponovno smo naparili na ulazu u T3 (spora u SC1), ovaj puta ja na vanjskoj, al krivina ima nagib i moze da se ide vanjskom ovdje, a i Milan ide srednjom linijom, pa ce morat da koci na ulazu ranije. Cudom nekim, koda sam znao malo vise prostora ostavio, i njemu zadrifta bolid, izlazimo ponovno poravnati, no bolji zalet imam jer sam prije na gasu mogo bit sirom putanjom i skoro da mogu da uzmem cistu liniju u sljedecu krivinu, gdje on ponovno na unutarnjoj, no bez ikakvog rizika malo sire, jer bolid stvarno gripa bolesno i svejedno nema opasnosti dalje iako je slabiji izlaz.
Najzabavniji dio eventa za mene.
Strasno je fino utrkivat se sa nekim tko ima kontrolu nad vozilom.
Steta za sve sudare u drugoj utrci. Odluka da se ne restarta utrka je donesena zato sto ostecenja na bolidima nisu bila prevelika ili nikakva, incidenti su bili pojedinacni i samo po jedna osoba je stradala u svakom incidentu, tako da se za to mogu dodijeliti pojedinacne kazne, i zapravo nije puno vozaca ni stradalo u T1/T2 incidentima. Restart se moze desiti samo kad recimo 80% vozaca strada u pravom krkljancu! Kao npr F1 SPA 1998. Nedo Bog da se to ikad desi.
Koliko vidim po bodovima sam sada neuhvatljiv, morat cu jos da izracunam kada budu officijelni rezultati, no sada mi se cini da imam 303 boda, dok je Milan na 140, Vampir na 139, a Crni na 133 (za njih sa najlosijom rundom izbacenom) i 150 bodova jos dostupnih titula za mene matematicki osigurana.
Ocigledno moram da zahvalim Trnji sto je potro sve moje protivnike.
Kakogod, borba za drugo mjesto je stvarno bliska u poretku vozaca i bit ce zanimljivo vidjet kako ce to da odigra do kraja, a i u poretku timova jos je sve otvoreno.
Hm, zanimljivo da nisam uspio da oborim Schumacherov rekord. Trebalo mi je 70% sezone da osvojim naslov, dok je bogu trebalo samo 64.7% 2002. xd